Biedt je huidige IT-architectuur nog voldoende toekomstperspectief? Dringt een migratie naar een nieuwe technologie zich op? Een cloud traject misschien?

Wij maken er een punt van om die afwegingen volledig onafhankelijk te maken. Zonder link naar een technologie leverancier. Of een andere verborgen agenda die je beslissing beïnvloedt.

Wij gaan voor een onafhankelijke kijk op architectuur en integratie.

onafhankelijke kijk op architectuur en integratie

De roots van RKITEK liggen bij Contribute, een bedrijf met naam en faam als applicatieontwikkelaar met Oracle en Java. Als spin-off van Contribute bundelen we onze opgebouwde expertise rond architectuur en integratie. Zo groeide RKITEK uit tot een leveranciers onafhankelijke en technologie neutrale integrator.

Onze medewerkers hebben een uitgesproken technisch profiel. Want ze zijn mee gestart vanuit de ontwikkelingskant van het verhaal. Daardoor beschikken ze over een bijzonder waardevolle ervaring die we vandaag inzetten bij vraagstukken rond architectuur en integratie.

Bij RKITEK tekent een architect niet alleen het plan uit voor de klant. Hij is ook nauw betrokken bij de eigenlijke ontwikkeling van de oplossing. Want als het mogelijk is, bouwen we nu eenmaal ook graag zelf wat we hebben uitgetekend. Voor onder meer Oracle, AWS en Axway doen we alles zelf, inclusief de implementatie. Met Microsoft focussen we ons vooral op het design. Voor de implementatie werken we dan samen met een partner specialist binnen de groep.

Overkoepelende aanpak

Wij spitsen ons toe op vier architectuurdomeinen:

  • Integratie (onze belangrijkste specialiteit)
  • Cloud (Oracle, AWS en Google)
  • Data (nauw gelinkt met integratie)
  • DevOps (technisch en organisatorisch)

We beschikken over specialisten voor elk van de vier genoemde domeinen. Maar liefst zetten we oplossingen neer die de vier domeinen overkoepelen.

Bedrijven kloppen bij ons onder meer aan voor migratietrajecten. Voor hen stippelen we een pad uit van de bestaande legacy omgeving naar een moderne architectuur. Daarbij zetten we in op de combinatie van business en IT. Onze sterke IT-kennis vormt uiteraard het uitgangspunt van het technische traject.

Tegelijk weten we dat voor een succesvolle aanpak ook de business betrokken partij moet zijn. Daarvoor rekenen we op de business specialisten van onze partner Equalminds. Zij analyseren wat de business als meerwaarde ziet. Dat nemen wij dan mee in het architectuurplaatje. Want een IT architectuur moet je ook voeden vanuit de behoeften van de business .

“Onze sterke IT-kennis vormt uiteraard het uitgangspunt van het technische traject. Tegelijk weten we dat voor een succesvolle aanpak ook de business betrokken partij moet zijn. ”

David Vanden Bussche, Managing partner

 

Al je API’s onder controle?

Het blijft onze ambitie om onze expertise rond architectuur en integratie verder uit te bouwen. Zo willen we uitgroeien tot een echte vertrouwenspartner voor klanten die behoeften hebben op het vlak van integratie, cloud, data en DevOps. Tegelijk willen we onze blik blijven verruimen. We doen dat onder meer door in te zetten op API management.

We zien het aantal API’s bij bedrijven razendsnel toenemen. Zonder formele strategie – gesteund op governance en management – dreigt zo’n API-portfolio al snel uit de hand te lopen. Om wildgroei te vermijden, begeleiden we klanten graag bij de aankoop of ontwikkeling van een platform voor het beheer van hun API’s. Ook hier zorgen we ervoor dat we de business bij het traject betrekken. Want zo is er ook aan hun kant duidelijkheid over de toegevoegde waarde van het API-beheer.

Zo maken we het verschil

Een grondige analyse vormt altijd ons uitgangspunt. Wil je als klant een stap vooruitzetten met ons, dan zetten wij eerst een stap terug. We bekijken de bestaande situatie en brengen de gewenste, ideale oplossing in kaart. Vervolgens stippelen we een traject uit om dat doel te bereiken. We bieden de klant daarbij een bredere kijk op het geheel.

Het echte verschil maken we door volledig onafhankelijk van leverancier en technologie de best passende oplossing voor te stellen. Wij staan voor een onafhankelijke kijk op architectuur en integratie.Perfect op maat van de behoeften van de klant. Vormen migratie of vernieuwing niet de uitgelezen piste? Dan bekijken we even goed hoe de klant de bestaande oplossing optimaal kan blijven gebruiken. We zorgen daarbij voor een kritische doorlichting van de bestaande architectuur, maar leveren we telkens een volstrekt onafhankelijk advies.

Ben je op zoek naar een specifieke oplossing? Contacteer ons!

Wil je meer weten over wat we allemaal voor jou kunnen betekenen? Ontdek onze expertise!

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers. Heb je een sterke technische achtergrond en de nodige ervaring met architectuur, integratie of DevOps? Check dan ons jobaanbod!