Hybrid Integration Platform:

cloud integration op maat van uw business

Gaat het over IT-infrastructuur, dan mogen we niet zwart-wit denken. Het is niet on-prem of cloud, het is meer dan ooit on-prem én cloud. Of nog beter: on-prem en verschillende clouds. Een Hybrid Integration Platform zorgt ervoor dat alle data en applicaties naadloos met elkaar samenwerken, ongeacht de infrastructuur – on-prem of cloud – waarop ze zich bevinden.

Het belang van cloud integration (CI) neemt alleen maar toe. Waarom? Omdat we meer en meer in een hybride realiteit terechtkomen. Naast de applicaties die een onderneming on-prem beheert, neemt ze almaar meer cloudtoepassingen in gebruik. Logisch, want die zijn gebruiksvriendelijk, makkelijk schaalbaar en makkelijk te budgetteren. De sleutel tot succes zit echter in de vlotte samenwerking tussen die verschillende applicaties, ook al draaien ze niet allemaal op hetzelfde platform. Zonder integratie vallen de voordelen van die cloudapplicaties grotendeels weg.

Anders gezegd: de hybride realiteit legt meer druk op de IT-afdeling. On-prem en cloud moeten veilig en schaalbaar met elkaar kunnen connecteren. Dat vraagt om integratie op het vlak van data én applicaties. Bovendien gebeurt dat in een context van tientallen, zo niet honderden toepassingen, benaderd door honderden devices. Het zorgt onder meer voor een grote uitdaging op het vlak van versiebeheer. Kortom: de business wil CI die makkelijk inzetbaar is, bijvoorbeeld via een abonnementsformule en met een hoge graad aan selfservice. De IT-afdeling verbindt aan CI eisen op het vlak van stabiliteit, schaalbaarheid, veiligheid en governance.

Hybrid Integration Platform

Een Hybrid Integration Platform (HIP) is de oplossing die alle voorwaarden afvinkt. Een HIP biedt een framework voor de integratie van cloudapplicaties, data uit databases en on-prem platformen. Een HIP ondersteunt daarbij applicatie-integratie, data-integratie, on-prem-integratie en b2b-integraties. Het platform garandeert dat bedrijfskritische on-prem data uit legacysystemen naadloos integreren met moderne cloudapplicaties.

Een HIP laat toe om keuzes te maken. Naargelang de noden van de business is het onder meer mogelijk om integratiecomponenten on-prem of in de cloud uit te rollen. Een HIP zorgt ervoor dat de onderneming data en applicaties op een agile, schaalbare en herbruikbare manier kan integreren.

Het grote voordeel van een HIP is vooral dat de IT-afdeling niet langer zelf de benodigde complexe integraties moet bouwen. En dat is maar goed ook. Aangezien er almaar meer applicaties bijkomen, neemt de complexiteit van die integraties snel toe, wat ze minder schaalbaar en herbruikbaar maakt. Bovendien rijzen er ook onvermijdelijk meer vraagstukken op het vlak van security. Hetzelfde geldt voor het gebruik van losse standaardcomponenten voor CI. Ook die vragen mensen en middelen om op elkaar afgestemd te raken: mensen en middelen die de onderneming liever elders inzet, bijvoorbeeld bij de ondersteuning van innovatie waarmee het bedrijf in zijn sector het verschil maakt.

Een HIP neemt al die uitdagingen weg. Een HIP laat toe te schalen op het tempo van de groei van de business. Bovendien is een HIP makkelijk te implementeren en bevat het standaard al heel wat connectoren naar cloudtoepassingen, naast ingebouwde monitoring en logging, beveiliging, enzovoort.

Samenwerking tussen business en IT

Belangrijk is dat een onderneming de nood aan hybride integratie niet louter als een IT-uitdaging bekijkt. Bovenal gaat het om businessintegratie. Een bedrijf kan het zich niet veroorloven een klant te verliezen omdat die niet geïntegreerd geraakt met de eigen platformen. Business en IT moeten op zo’n moment vlot samenwerken en direct inspelen op de noden van de klant. De integratie moet gebeuren wanneer de business die nodig heeft, zonder dat die zich hoeft af te vragen of de betrokken legacy- en cloudtoepassingen wel met elkaar zullen kunnen praten. Dat is precies de belofte die een HIP waar maakt…

webinar_cloud_integratie

Webinar: Cloud Integratie

Meer weten over wat Hybrid cloud integratie voor de business- en IT-teams van uw onderneming kan betekenen? Schrijf u nu in voor ons webinar, inclusief een live demo met Oracle Integration Cloud.

27 mei | 13u00

Registreren voor deze webinar is niet meer mogelijk.
Hou onze nieuwspagina in het oog voor meer events