Medewerker in de kijker

Jan Van Raemdonck

Hier krijg je echt de kans om jezelf te ontplooien.

Onze collega’s zijn onze kracht. Dankzij hun passie en kennis kunnen wij dagelijks de beste service bieden voor onze klanten. Daarom zijn wij trots op ons team en zetten wij hen graag in de kijker! Vandaag laten we Jan Van Raemdonck, integration developer bij RKITEK, aan het woord.

Jan begon 7 jaar geleden als integration developer bij Contribute te werken. “Ik begon mijn carrière op de IT-afdeling bij Xerox. Ik heb daar twee jaar gewerkt, maar voelde mij er eigenlijk nooit helemaal thuis.”, legt Jan uit. “De structuur binnen het bedrijf was erg rigide en verticaal. Als starter voelde je dat extra hard. Daarom ging ik al snel op zoek naar een andere opportuniteit.”

Jan kwam Contribute tegen op een jobevent en voelde meteen een klik. “De horizontale structuur bij Contribute sprak me erg aan. Het was het tegenovergestelde van mijn toenmalige werkgever. Ik heb dan ook niet lang getwijfeld en meteen de overstap gemaakt. Sindsdien zit ik goed bij Contribute & RKITEK.”, gaat Jan verder.

Consultant bij de Vlaamse overheid

Als integratie developer, werkt Jan aan verschillende projecten. Nu werkt hij als consultant bij Digitaal Vlaanderen van de Vlaamse Overheid. “Momenteel werk ik aan een integratieproject genaamd MAGDA. Het is een gegevensplatform waar officiële instanties, zoals gemeenten en overheidsdiensten, gegevens uit authentieke bronnen op een veilige manier kunnen ophalen.”, legt Jan uit.

“Tijdens de Corona lockdowns, heb ik in een klein team meegewerkt aan de software die uitnodigingen voor vaccinaties verstuurt naar burgers. Daarna heb ik in een groter team meegewerkt aan de COVID Safe applicatie. Ik ben trots dat ik hieraan heb kunnen meewerken. We hebben het tot een goed einde gebracht, ondanks de enorm hoge druk. Bovendien had dit ook echt impact op de samenleving en de gezondheid van de mensen.”

Verder groeien en ontplooien

Jan startte oorspronkelijk in het Contribute team. Toen RKITEK daaruit verder groeide, volgde Jan mee. “Ik vind het leuk om uitdagingen aan te gaan. Ik werk veel met Java, maar ik wissel graag tussen verschillende talen. Toen ik de overstap maakte van Contribute naar RKITEK is mijn functie eigenlijk hetzelfde gebleven. In de toekomst zou ik graag meer het architecturale werk gaan doen. Dit kwam tot nu toe nog niet op mijn pad, maar bij RKITEK zit ik op de juiste plek om daar naartoe te groeien!”, gaat Jan verder.

“Gelukkig krijg je hier ook echt de kans om jezelf te ontplooien. Je krijgt de verantwoordelijkheid om projecten zelf aan te pakken zoals je wilt. Daarnaast mag je ook opleidingen volgen. RKITEK is erg gericht op zijn werknemers. Er wordt echt naar je geluisterd en ze houden rekening met je wensen.”, beaamt Jan.

“Als consultant werk je vaak bij klanten waardoor je jouw collega’s niet vaak op kantoor ziet. Gelukkig worden er regelmatig teammeetings en events georganiseerd om dat te compenseren. Het weerzien is dan echt iets om naar uit te kijken. Je hebt veel verhalen om te delen, iedereen wilt elkaar helpen en steunen. We zijn echt een goed samenhangende groep. Ik heb er in al die tijd nog nooit spijt van gehad dat ik de overstap naar Contribute/RKITEK maakte. Hier zit ik echt op mijn plaats.”, concludeert Jan.

Op zoek naar een job waar je passie alle ruimte krijgt?

Bekijk onze vacatures of contacteer ons.