OIC integreert alles

zonder onderscheid

Grote technologiespelers binden hun klanten graag. Services van dezelfde leverancier leveren vaak een meer coherent geheel op. Oracle Integration Cloud integreert alles, wat de betrokken platformen en applicaties ook zijn.

Oracle Integration Cloud (OIC) is het integratieplatform dat Oracle in het leven riep in de context van Oracle Cloud Infrastructure (OCI). Het gaat hier niet om een verzameling losse componenten – wat onder meer typerend is voor Microsoft Azure – maar om één enkel product. OIC is heel visueel en intuïtief opgebouwd. In principe heb je voldoende aan een browser en een internetverbinding om ermee aan de slag te gaan. Achter de schermen draait OIC op OCI, waarvan het diverse services gebruikt, zoals storage, virtuele machines, enzovoort.

Vier componenten

Oracle Integration Cloud omvat vier componenten: Integration, Process Automation, Visual Builder en Insights.

Integration

Integration is binnen OIC de service die voor applicatie-integratie instaat. In eerste instantie gaat het daarbij om integratie tussen Oracle-applicaties. Maar via OIC is het ook perfect mogelijk om met andere toepassingen – in andere clouds of on-premise – te connecteren. Het punt is dat dat via OIC Integration op een gestandaardiseerde en veilige manier gebeurt.

Via OIC kun je zelf aangeven welk integratiepatroon je verkiest: asynchroon, via een orchestratiepatroon, via geplande acties, enzovoort. In een tweede stap configureer je de adapters en connectoren. Daarvan zijn er trouwens al heel wat kant-en-klaar beschikbaar. In heel wat gevallen kun je er gewoon out of the box mee aan het werk.

In een volgende stap biedt OIC een krachtige mapping tool aan. Het systeem maakt gebruik van AI en suggereert zelf oplossingen. Uiteraard blijft ook een volledig manueel uitgevoerde mapping mogelijk. Tot slot staat de component Integration in voor het deployment van de oplossing, inclusief testen, productie en monitoring. Op die manier behoud je altijd een compleet beeld van wat er gebeurt.

Process Automation

Met deze component bouw je workflows. Een klassiek voorbeeld is dat van een bestelling die je binnen een specifiek systeem valideert en daarna – vandaar de nood aan integratie – doorgeeft aan een ander systeem.

Binnen OIC is de component Process Automation zo opgemaakt dat business en IT er op een heel efficiënte manier rond kunnen samenwerken. Onder andere de kant-en-klare connectoren vereenvoudigen die samenwerking. Bovendien kun je vanuit Process Automation ook makkelijk integreren met Integration.

Visual Builder

De component Visual Builder is een low-code tool waarmee je binnen OIC mobiele applicaties bouwt. De benadering is ook hier heel intuïtief, waarbij je met drag & drop makkelijk de benodigde functionaliteit kunt opstellen en vervolgens integreren.

Trouwens, ook het API-managementsysteem van Oracle connecteert rechtstreeks met OIC. Dat zorgt ervoor dat je vlot API’s in het verhaal mee kunt nemen, naadloos en veilig geïntegreerd met de rest van je omgeving.

Insights

Tot slot is er nog de component Insights. Die staat in voor monitoring in de context van Integration, maar doet dat op een heel diepgaande manier. Insights zorgt voor realtime zicht op alle lopende processen. Via de configuratie van KPI’s en SLA’s kun je bovendien zelf kiezen hoe ver je daarin wil gaan. De mogelijkheid is er alvast om in zo goed als realtime altijd zicht te hebben op de score van je omgeving op de diverse KPI’s.

Laagdrempelig

Belangrijk om weten is dat Oracle bij OIC niet zijn gebruikelijke prijsmodel hanteert. Bij OIC betaal je letterlijk in functie van je gebruik, volgens het principe van ‘pay as you go’. Door die prijszetting is OIC bijzonder kostenefficiënt. Ook kleinere organisaties die OIC niet zo vaak nodig hebben, kunnen het platform op die manier toch makkelijk inschakelen. Oracle houdt de drempel voor OIC bewust laag, niet alleen met zijn prijsmodel, maar evengoed met de vlakke leercurve. Wanneer we bij Rkitek voor een klant een traject opzetten met OIC, is die klant daar in geen tijd zelf mee vertrokken.

Kortom, ook al heb je geen enkel stuk Oracle-technologie in gebruik en heb je nog nooit met Oracle gewerkt, dan nog blijft OIC een goed idee. We zien almaar meer bedrijven die voor integratie op OIC rekenen, ook al werken ze voor de rest met Azure, AWS of Google. Net dat is de grote meerwaarde van OIC: de oplossing focust op de integratie zelf, wat de betrokken applicaties of platformen ook zijn…

Wil je meer weten over wat Oracle Integration Cloud voor jouw organisatie kan betekenen?


Contacteer ons!