Bij RKITEK groeien we niet enkel door de start van nieuwe collega’s. We verruimen ook onze kennis en verbreden onze strategische samenwerkingen.

Sinds kort zijn we partner-in-crime met Axway en bundelen we onze bestaande expertise met hun proven technology in API management. 

RKITEK en Axway

API wat?

Klanten zijn zich meer en meer bewust van het belang van API’s. Niet alleen om hun interne applicatie landschap mee op te bouwen, maar ook om toegevoegde waarde voor de business te creëren. Een API houdt immers veel meer in dan alleen het technisch doorgeven van data van de ene applicatie naar de andere.

Vanuit een business standpunt moet een API meer zijn dan puur een technologische oplossing.  Door bedrijfsdata via een API beschikbaar te stellen kan dit een extra inkomstenstroom genereren. Zo kan een derde partij jouw API op zijn website integreren, waardoor dit bij elke klik jou iets oplevert. De API-economie is geboren!

API management systeem

API’s moeten echter ook beheerd en gemonitord worden. Bovendien zijn er verschillende versies in omloop en is security ontzettend belangrijk. Ze zijn immers de toegangspoort naar je interne data.  

Om dit niet allemaal zelf te moeten opzetten, doe je best beroep op een API management systeem. Zo’n systemen bieden een gestandardiseerde manier om de volledige lifecycle van een API te beheren.  Daarnaast zorgen ze er ook voor dat consumers en developers weten welke API’s beschikbaar zijn en hoe deze te gebruiken op een veilige manier.

Axway wie? 

Axway Software is een beursgenoteerd informatietechnologiebedrijf dat softwaretools biedt waaronder API mangement. Hiervoor zijn ze trouwens in 2019 tot leider genomineerd in de Gartner Magic Quadrant voor Full Life Cycle API Management.

RKITEK en axway

Door de toenemende business behoeften bij onze klanten zien we een exponentiele groei van hun API ecosysteem. RKITEK en Axway bieden samen een oplossing om dit op een veilige en toekomstgerichte manier onder controle te houden én schaalbaar te maken. 

RKITEK en axway: een mooie samenwerking!

Herken je hierin een uitdaging binnen jouw organisatie? Neem dan zeker contact op met ons!

Wil je weten wat we nog allemaal kunnen? Ontdek ons volledige aanbod!

Wij zijn altijd op zoek naar nieuwe medewerkers. Heb je een sterke technische achtergrond en de nodige ervaring met architectuur, integratie of DevOps? Check dan onze jobs!