Implementatie van een API strategie

Als stagiair bij Rkitek krijg je de kans om met de nieuwste technologieën aan de slag te gaan, je werkt mee aan projecten van echte klanten en bouwt naast het technisch ook ervaring op aan businesszijde.

Doel van de stage

Onze klant werkt al een tijdje aan het onwikkelen van API’s om zijn data gemakkelijker te kunnen ontsluiten naar zowel interne als externe partijen.  Aanvankelijk was dit gemakkelijk beheersbaar, maar naarmate het aantal API’s groeiden werden ook de pijnpunten duidelijk op vlak van governance, security en overzicht.

Onze klant heeft nu gekozen om te werken adhv een duidelijke API strategie en introduceert een API management platform. 

Deze stage heeft als doel het API management platform in te richten naar de noden van de klant.   

Je start met tutorials en ondersteuning van onze experten om je het product eigen te maken.  Nadien zullen we samen met de klant de beste opzet te bepalen naar indeling van het platform, om dan uiteindelijk ook naar de technische inrichting te kijken.

Gezien onze klant volgens het API design first principe werkt, zal je ook een aanzet geven om de voordelen hiervan duidelijk te maken.

Last but not least zal je ook een API portaal opzetten.  Via dit portaal zullen zowel interne als externe partijen de API’s gemakkelijk kunnen terugvinden met de nodige documentatie.

Gewenste voorkennis

Specifieke technische voorkennis is niet vereist.  De nodige technische skills zullen via online tutorials en begeleiding door RKITEK experten aangeleerd worden.

Enige kennis of begrip rond API’s, json, xml zijn mooi meegenomen.

Onze klant is volop een API management vendor aan het selecteren.  Wanneer de stage start zal er een grondige training in dit platform volgen.

Solliciteer nu!

Is dit geen stage voor jou?

Bekijk onze andere stages