Lees het verhaal van Billie

Billie Peeters is inmiddels al een tijd aan de slag als Oracle consultant bij RKITEK. Maar toen ze nog op schoolbanken zat, hadden we al een boontje voor haar. Billie zou stage bij ons lopen. Maar het contact zat al zo goed dat we haar al eens uitnodigden op een hackathon. We blikken graag terug op een succesvol traject.

Billie kwam via LinkedIn bij RKITEK terecht. Als student Interactive Multimedia Design (IMD) bij Thomas More Mechelen was ze op zoek naar een stageplaats. De klik was er meteen.

“Het stageaanbod van RKITEK zag er meteen interessant uit. Ik kon kiezen tussen heel wat opdrachten en technologieën. Uiteindelijk koos ik een stage waarin ik onderzoek kon doen naar de Content & Experience Cloud van Oracle.”

– Billie

Naar aanleiding van het vlotte geprek voor haar stage nodigden we Billie alvast uit om deel te nemen aan een hackathon voor de Stad Mechelen. Het was voor haar hét ideale moment om nog voor de start van haar stage al kennis te maken met het bedrijf onze mensen.

“Ik vond de hackathon heel leerrijk. Iedereen was zo spontaan en vriendelijk. Hoewel dat ik nog student was, maakte ik daar al echt deel uit van de groep. Ik deed actief mee en mijn input werd sterk gewaardeerd. Tijdens mijn stage was dit niet anders. De begeleiding en de sfeer zaten echt goed.” – Billie

Daar dachten Pascal en David, managing partners van RKITEK, ook zo over. Nog voor Billie haar stage beëindigde, boden ze Billie een contract aan. Lang moest ze er niet over nadenken. In de zomer van 2017 startte ze als Oracle consultant bij Contribute.

“Ik heb nog geen seconde spijt gehad van mijn keuze. Momenteel werk ik met Oracle technologie – zowel front-end als back-end. Ik wil graag een all-rounder worden en dat kan bij RKITEK. Voor mijn eerste project kreeg ik al meteen een opleiding in JAVA en PL/SQL. Bovendien kan ik altijd bij mijn collega’s terecht als ik ergens vast zit. Ze zijn ook gespecialiseerd in integratie. Wie weet, sla ik binnenkort dat pad wel in!” – Billie

Aan leermomenten geen gebrek! Bovendien staat het consultancy leven Billie wel aan.

“Dankzij consultancy heb je veel variatie in je job en leer je razendsnel bij. Je komt met verschillende projecten, technologieën en mensen in aanraking. Dankzij het principe van flexibele werkuren kan ik – zelfs bij mijn klant – mijn uren zelf managen. Ik ben een echte ochtendmens en start graag vroeg. Als ik een dag van thuis wil werken, kan dat ook.” – Billie