Lees het verhaal van Jan

“De kansen, vlakke structuur en de sfeer maken van RKITEK een ideale werkgever.”

Enkele jaren geleden kwam Jan Van Raemdonck voor het eerst in contact met RKITEK. We ontmoetten hem op een jobevent en sindsdien is hij bij ons aan de slag als Oracle consultant. We houden graag de vinger aan de pols van al onze mensen en zijn benieuwd hoe hij zijn traject bij RKITEK beleeft.

Hoe heb je de overstap van je vorige werkgever naar RKITEK ervaren?

“Het euforische gevoel dat ik na het eerste contact met RKITEK had, kan ik me nog levendig voorstellen. Ik voelde meteen de geweldige sfeer, er werd gelachen maar evengoed met veel toewijding over technologie gepraat. Ik wilde meteen starten. Ook de gesprekken met managing partners Pascal en David bevestigden mijn gevoel.

Bij mijn vorige werkgever zat ik in een verticale structuur met meer management posities dan uitvoerende profielen. Dat uitte zich in de sfeer en de doorgroeimogelijkheden. Bij RKITEK voelt dat helemaal anders aan.

“Hier kan ik op mijn eigen tempo mijn expertise opbouwen waardoor ik ook ontdekte waarin ik me wil verdiepen. Ik krijg ook de ruimte om deze interesses na te jagen. De managementstijl is veel meer ondersteunend, initiatief nemen en opleiding volgen worden hier echt aangemoedigd.”

– Jan

Je werkt als consultant. Heb je dan het gevoel dat je deel uitmaakt van een team? Want je collega’s zijn op andere projecten werkzaam. 

“RKITEK doet ferm haar best om de consultants op geregelde tijdstippen samen te brengen. Met kennissessies en squads, maar ook met ontspannende activiteiten als etentjes of teambuildings. Binnen het team zijn er ook altijd meetings om uitdagingen bij klanten aan te pakken of samen over technologie te praten. Zo leer je heel wat van je collega’s. Het is echt de andere kant van het spectrum als ik het vergelijk met mijn vorige job.” – Jan

Hoe zie je de toekomst?

“Ik zie mezelf hier nog een hele tijd werken: de kansen die je krijgt, de vlakke bedrijfsstructuur en de effort die RKITEK doet om de sfeer te boosten maakt van hen de ideale werkgever voor mij. Daarbij komt nog dat er heel wat interessante projecten lopen.” – Jan

We zijn enorm blij dat consultants als Jan er met hun inzet, expertise en collegialiteit zijn voor ons team. Het zet ons aan om onszelf even sterk in te zetten voor Jan en onze andere medewerkers en blijvend te focussen op opleiding, ondersteuning en de goede sfeer.