Lees het verhaal van Yvette

Gemotiveerde mensen leveren beter werk. Yvette Luijks kunnen we hier zeker onder thuisbrengen. Hoewel haar achtergrond geen perfecte match was, wist ze wat ze wilde. Zo kon ze ons overtuigen en werkt ze nu bij RKITEK. Daar hebben we geen spijt van.

 

Wat was de reden om op zoek te gaan naar een nieuwe job?

Yvette: “Voor mijn overstap werkte ik in Nederland. Om die functie op lange termijn te blijven uitoefenen was de afstand te groot. Wel heb ik er geleerd dat ik in dezelfde professionele richting wilde verdergaan. Bij RKITEK ben ik nu als Oracle consultant bezig met applicaties, ik beheer ze bij klanten of creëer nieuwe toepassingen als de vraag zich aandient.”

Waarom heb je voor RKITEK gekozen?

Yvette: “Voor mij was het belangrijk dat mijn woon-werkverkeer kleiner werd. Via Google kwam ik terecht op de vacature van APEX developer bij RKITEK. Hoewel ik niet meteen het aangewezen diploma had, kreeg ik hier de kans om mezelf om te scholen. Dat gaf de doorslag.”

Hoe is je start bij RKITEK verlopen?

Yvette: “De eerste twee weken heb ik diverse cursussen gevolgd. Daarna kreeg ik de opdracht om een applicatie te bouwen voor intern gebruik. Ondertussen werk ik verder aan die applicatie en is mijn eerste externe opdracht ook gestart.”

 

Hoe zie je de toekomst in je nieuwe job?

Yvette: “Ik hoop dat ik veel ervaring kan opdoen met Oracle APEX en af en toe een nieuwe applicatie mag bouwen. Op de lange termijn groei ik graag uit tot een APEX expert. APEX gebruikt ook HTML en Javascript, dat is iets wat ik zeker nog wil bijleren als ik wat meer ervaring heb opgedaan.”

We zijn in de wolken met de vlotte omscholing en ambities van Yvette. We konden in principe van de aanwerving afzien omwille van een het gebrek aan ervaring. Toch kozen we voor het enthousiasme en commitment van Yvette. Want met de juiste motivatie en de wil om te leren kom je al een heel eind.